Rabarberpaj med havregryn familjens favorit
Sommaren fortsätter att visa sig från sig bästa sida och vad är inte mer somrigt än att äta rabarberpaj med havregryn. Vi har haft mellan 25-30 grader idag och det ska fortsätta vara varmt hela veckan. Ganska härligt eller hur?! Jag älskar känslan av en tom kalender på semestern. Jag vill kunna göra spontana utflykter och annat kul med familjen. Även idag var schemat tomt vilken innebar att jag gick och tog en kopp kaffe hos en utav mina bästa vänner. De har nyligen flyttat n i ett hus ett par 100 meter ifrån oss, det är lyx.
När jag kom hem badade vi och sedan gjorde vi rabarberpaj med havregryn den här blev snabbt familjens favorit. Att baka är en mysig aktivitet som jag gärna gör med barnen. Vi sätter på härlig musik och springer först ut för att plocka rabarber sedan är vi i full gång.
Recept rabarberpaj med havregryn
- 100 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 1 dl strösocker
- 2 msk ljus sirap i degen
- 1 msk ljus sirap ringla på pajen innan tillagning
- 1 nypa flingsalt
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Skiva rabarber och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform.
- Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade rabarberna.
- Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter.
- Toppa med vaniljsås eller glass
Sedan är det bara att njuta! Den här pajen är så god. Den blir knäckig utav sirapen samtidigt som det är en smulpaj WinWin!
Här <—- har ni receptet på en annan väldigt god paj som ni måste testa