Rabarberpaj
Recept

Knäckig rabarberpaj med jordgubbar

Rabarberpaj är en utav mina absoluta favoriter till fikat. Så fort jag börjar få rabarber i trädgårdslandet så är det dags. Jag älskar ju det mesta som är surt, sura godisar, dricker helst syrliga juicer och drinkar. Den här rabarberpajen var makalöst god eftersom det också var knäckig och vi hade svenska jordgubbar till underbart gott! Vill ni ha receptet? Skrolla vidare nedåt

Recept:

Pajdeg:
150 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Fyllning:
300 g rabarber
2 msk strösocker
0,5 msk maizenastärkelse

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skölj och skiva rabarbern. Blanda med strösocker och maizena. Lägg dem i en pajform på ca 24 cm i diameter.
3. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde. 4. Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Ta av från värmen.
5. Fördela smeten över rabarbern i formen.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
7. Serveras ljummen med vaniljsås eller glass!

Receptet är från FredriksFika

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *